Utflyktstips: Gamla banvallen mot Ulricehamn

Förr kunde man åka tåg mellan Falköping och Ulricehamn. Numera är järnvägsbanken ersatt med en fin och jämn asfalterad cykelled ända ner till Ulricehamn.

Gör gärna en utflykt med cykel eller varför inte rullskidor eller rullskridskor från Falköping mot Slutarp. Strax utanför stan på höger sida ligger en botaniskt intressant torrbacke, som internt inom Falbygdens Naturskyddsförening brukar gå under namnet “gökkullen”. Göken brukar ofta höras där. I verkligheten heter den säkert något annat. På backen har man hittat upp till sju rödlistade arter.

Fortsätter man sen mot Slutarp kommer man till fyndplatsen för Hallonflickan. Där finns bord med soffa, där man kan vila och inmundiga medhavd fika. Har man lust fortsätter man mot Ulricehamn eller vänder tillbaka mot Falköping. Just nu är vägkanterna fulla av många blommade arter och fågellivet är rikt och omväxlande.

”Gökkullen” på vänster sida, vy mot Falköping

”Gökkullen” till höger, vy mot Slutarp

Fikabänk

Hallonflickan fyndplats

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.