Aktiviteter i juni-juli

Vi fortsätter med våra aktiviteter och i juni-juli har vi flera på gång. Läs fullständiga texter i vårt program.

Notera däremot att det inte blir någon samåkning till aktiviteterna pga Covid-19.

”Vilda Blommornas dag”- Snösbäckskärret och Karleby hed
Söndagen den 13 juni klockan 10.00 – 13.00.

Snösbäckskärret med Karleby hed ligger på höger sida på vägen mot Åsle strax innan Uddagårdskorsningen. År 2009 färdigställdes en rullstolsramp ut i det lättillgängliga kärret så att fler kan få möjlighet att uppleva falbygdsnaturen.  Området har rik förekomst av flugblomster, ängsnycklar, majvivor och klasefibbla. Skogsnyckel har också hittats. .

Samling på parkeringen vid Snösbäckskärret. Ansvarig är Torgny tfn 0722-77 96 43.

Orkidé paradiset Skogastorp
Tisdagen den 22 juni 18.00 – 21.00. (max 15 deltagare)

Skogastorpskärret är ett extremrikkärr som ligger på Högstenabergets sluttning och genomkorsas av flera bäckar och källor med kalkhaltigt vatten. Bland karaktärsväxterna märks axag och flera orkidéarter, till exempel den sällsynta luktsporren. Skogastorp ligger strax norr om
Högstena kyrka, 3 km söder om Stenstorp.

Ansvarig är Torgny Jansson
tfn 0722-77 96 43.

Stipakullarna, Näs – botanisk vandring

Torsdagen den 1 juli 18.00 – 21.00. ( max 15 deltagare)

Här blommar fjädergräset praktfullt under högsommaren. Detta ståtliga gräs finns bara här och på två lokaler till i Sverige. Andra typiskat torrängsarter är drakblomma, trollsmultron och praktbrunört.

Samarrangemang med Falbygdens Fågelklubb. Från väg 47, sväng mot Kättilstorp, därefter sväng mot Tyskagården. Följ sedan vägen tills det kommer en skylt mot naturreservatet. Ansvarig är Torgny Jansson tfn 0722-77 96 43.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.